Over ons

GKL Ventilatietechniek is onderdeel van de Polvo B.V., een B.V. van een veertiental gerenommeerde ijzerwarenvakhandels met intussen ruim vijftig vestigingen door heel Nederland. 

“Al zo’n 25 jaar zijn wij leverancier van natuurlijke ventilatieproducten” aldus Wouter den Hertog verkoopleider van GKL Ventilatietechniek. “Denk hierbij aan glasgeplaatste ventilatieroosters welke wij zelf fabriceren, geluiddempende en brandwerende ventilatieroosters, ventilatieroosters geïntegreerd met zonwering, zonweringstechnieken en muurroosters voor permanente ventilatie”.

“De afgelopen jaren zijn wij daarbij eveneens de focus gaan leggen op de mechanische ventilatiesystemen, welke meer en meer in vooral de nieuwbouw worden geplaatst. Denk hierbij aan de balansventilatiesystemen met warmteterugwinning, of de ventilatiewarmtepompen welke op dit moment sterk in de markt in opkomst zijn. Daarbij hebben wij met de fabrikant Duco enkele unieke ventilatiesystemen welke gebruik maken van elektronisch gestuurde ventilatieroosters, in en op het kozijn, en op basis van Co² worden aangestuurd. Luchtafvoer gebeurt via unieke zonale mechanische afvoer, tevens op basis van vochtmetingen. Uiteraard spelen wij ook in op de renovatiemarkt met de ‘good old’ mechanische ventilatiesystemen met een centrale mechanische ventilatiebox welke op verschillende manieren aangestuurd kan worden, Perilex, Co² sensoren in de ruimtes of in de box zelf, vochtmetingen in de ruimtes of in de box zelf, you name it, we've got it all".

GKL: dé toonaangevende dealer van Duco

GKL is dé toonaangevende dealer van Duco Ventilation & Sun Control. Duco is gevestigd in een ultramodern bedrijfsgebouw in het Belgische Veurne aan de E40 autosnelweg Oostende - Calais. Duco is in Europa een toonaangevende producent van ventilatie- en zonweringssystemen die op een ‘natuurlijke’ manier een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat garanderen.

De gezondheid van de gebruiker staat bij Duco centraal. Met een doordachte combinatie van basisventilatie, intensieve ventilatie en zonwering zorgt Duco voor een optimale luchtkwaliteit voor woning, kantoor, school of zorginstelling.

GKL Ventilatietechniek, hét thuis voor lucht.